Våra vänner från Upgrit tipsar om detta recept på smarriga paleo-cookies med hasselnötskräm, kollagenprotein, MCT-olja och choklad. Det fungerar även utmärkt att blanda i andra valfria ingredienser så som hasselnötter eller jordnötter för extra crunch. Testa du med!
Ingredienser
80 gr mörk choklad
1 msk kollagenprotein
2 msk kokosolja
1 rågad msk ekologisk hasselnötskräm
1 st ägg
1 msk kokosmjöl
1 krm bakpulver
2 krm vaniljpulver
0,5 krm havssalt
en skvätt MCT olja för extra hälsa
Valfritt att tillsätta 1-1,5 msk manuka honung
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. I ett vattenbad - smält chokladen och kokosoljan tillsammans.
3. Med en elvisp - vispa ägg och manuka honungen pösigt.
4. Blanda i chokladblandningen och tillsätt resten av alla ingredienser
5. Ställ in smeten i kylskåpet. Låt stå i kylen ca 30 minuter, eller tills smeten blivit så pass fast att det går att rulla bollar med händerna.
6. Placera chokladbollarna på en plåt och grädde i ca 8-10 minuter.